TEST
O virtualnom muzeju

Virtualni muzej Folklornog ansambla Linđo nastao je 2018. godine u okviru projekta Lazareti – kreativna četvrt Dubrovnika financiranog iz Investicijskih i strukturnih fondova Europske unije, odnosno operativnog programa Konkurentnost i kohezija. Prijavitelj projekta je Grad Dubrovnik, dok je Folklorni ansambl Linđo jedan od partnera u projektu. Virtualni muzej Folklornog ansambla Linđo jedna je od projektnih aktivnosti ansambla kojim se želi predstaviti bogati fundus narodnih nošnji s područja Hrvatske i jugoistočne Europe koji broji nešto više od 1000 cjelovitih kompleta narodnih nošnji, te 4000 pojedinačnih predmeta s područja Hrvatske i drugih zemalja jugoistočne Europe.

Uz narodne nošnje u virtualnom muzeju Folklornog ansambla Linđo predstavlja se i fundus tradicijskih glazbala, rekvizita i obuće, memorabilije, diskografija i bogata dokumentacijska građa koja pored tiskovina uključuje preko 1500 fotografija.

Glavni cilj virtualnog muzeja je očuvanje tradicijske baštine Dubrovnika i Republike Hrvatske, ali istovremeno i čuvanje sjećanja na Linđovu povijest i brojne pojedince koji su dali svoj doprinos njegovom stvaranju i prepoznatljivosti u Hrvatskoj i inozemstvu.